Nimaris: Durf te innoveren.

Energie / CO2

Industriescan                                 prijs vanaf € 1.250,-

Bij de meeste productiebedrijven is de hoeveelheid energie die nodig is voor de processen vele malen groter dan de energie die gebruikt wordt voor algemene functies zoals klimaatbeheersing en verlichting.

Er liggen hier dus grote kansen tot besparing.

Valkuil

Door de complexiteit worden er vaak alleen algemene maatregelen toegepast. Veel mogelijkheden tot verbeteringen worden niet benut omdat men onvoldoende inzicht heeft in de energiestromen en de besparingsmogelijkheden.

Aanpassingen aan het proces kunnen de doorlooptijd of kwaliteit van het product beïnvloeden; men is vaak terughoudend om hier pragmatisch te analyseren.

Wat doet Nimaris?
 • De huidige situatie vastleggen:
  Wij hebben een opnamemethode en berekeningsprogramma ontwikkeld waarmee wij snel en efficiënt de energiestromen in een machine of installatie kunnen bepalen. Afhankelijk van het doel van de industriescan en de beschikbare informatie kan dit op verschillende niveaus gebeuren. Van gefundeerde schattingen tot aan berekeningen of metingen.
 • Metingen uitvoeren:
  Ter verificatie worden verbruiksmetingen per installatie en/of bepaalde aandrijvingen uitgevoerd.
 • De besparingsmogelijkheden inventariseren:
  Wij geven aan op welke manier het energieverbruik gereduceerd kan worden en maken een schatting van de benodigde investeringskosten en terugverdientijd.
 • Haalbaarheidsonderzoek:
  Wij kunnen voor veelbelovende besparingsmogelijkheden een technisch en economisch haalbaarheidsonderzoek voor u uitvoeren.
Interesse?

Wij maken graag een aanbieding op maat voor het uitvoeren van een industriescan. De prijs van een industriescan hangt af van uw doelstelling en de complexiteit van de machine/installatie. Wij kunnen een industriescan voor u uitvoeren vanaf € 1.250,-.

Indien u geïnteresseerd bent, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek. 

Read more..